keskiviikko 8. toukokuuta 2013

HUSTLE HKI @ SUVILAHTI 19.-20.07.2013 // PIINAPENKISSÄ VASTAAVA TUOTTAJA MIKKO KUOPPALAMoni on ihmetellyt huuli pyöreänä puhuessani Hustle HKI-festareista. Olen nauttinut suunnattomasti hetkestä, kun huuli on pyöristynyt entisestään kertoessani kyseisen tapahtuman jo melkein kokonaan tiedossa olevan line-upin sisällöstä. Eli perusfaktat ovat jo tiedossa.
Se ei riittänyt mulle, joten päätin tentata ensimmäistä henkilöä festareiden tuotantotiimistä jonka kiinni sain. Voisi sanoa että kävipä munkki onnistuessani muiluttamaan itse vastaavan tuottajan, Mikko Kuoppalan rupattelemaan kanssani mukavia.
Mikko sanoo Hustle HKI:n FB-sivuilta löytyvässä infopläjäyksessä: ”Uskomme festivaalin poikkeavan tuoreudellaan ja kokemuksena selkeästi muista alan tapahtumista”


Siitä se tenttaaminen sitten alkoi. 


-  Noniin morjensta Mikko, mikä on Hustle Hki?

Pääkaupunkiseutu saa uuden urbaanin musiikin tapahtuman, kun Hustle Helsinki valtaa Suvilahden alueen heinäkuun 19.-20. päivä. Rap-musiikkiin keskittyvä tapahtuma ei halua olla vain suuri massatapahtuma, vaan keskittyy artistivalinnoissa ajankohtaisuuteen esiintyjän vakiintuneen suosion sijaan.


-   Keitä TE (Hustle HKI:ntuotantotiimi) olette, mitä teette, onko kokemusta vastaavan kokoisen festarin järjestämisestä?

Olen Mikko Kuoppala, festivaalin "vastaava tuottaja". Keksittiin itse tittelit, niin tuo tuntui luontevalta. Oma kokemus festivaaleista on enemmän esiintyjän kulmasta, ja Teflon Brothers ja Ruger Hauer kokoonpanoilla nyt viimeisten vuosien aikana on kaikki nämä kotimaan kestit kierretty. Tapahtumatuotannosta on kokemusta vaan pienemmässä mittakaavassa, kun olen tuottanut Beats &Sounds - kilpailua nuorisoasiankeskukselle, mutta toisaalta toimin RaminVälitys Oy:n toimitusjohtajana, joten ala on sitä kautta tuttu. Tässä tapahtumassa rooli on aika vapaa ja laaja, mutta kun päätökset tehdään hyvässä työryhmässä, niin ei stressiä tule, eikä päätöksiä joudu tekemään mutu-tuntumalla.Ruger Hauer
Teflon Brothers


- Milloin syntyi idea Hustle Hki- festareista, kuinka nopeasti homma lähti etenemään?

Alkusyksystä mä hyppäsin mukaan projektiin, joka oli silloin vasta ideatasolla. Siinä vaiheessa mulla oli mielessä, että tämäntyyppinen tapahtuma Helsinkiin tarvitaan ja sattumalta vielä tutut kaverit lähtivät hyvin samoilla lähtökeloilla ihan tosissaan sitä rakentamaan, joten oli hyvin loogista yhdistää voimat. Pari kuukautta speksattiin eri vaihtoehtoja, mietittiin lokaatiota ja linjaa buukkausten suhteen. Vuoden vaihteessa oli jo aika selvää mistä joukosta esiintyjät poimittaisiin ja mitä oheispalveluja alueelle toivottaisiin. Myös ilme oli valmis jo alkuvuodesta. Siitä tahti on pikkuhiljaa kiihtynyt ja on juuri nyt kiivainta, promootion ollessa kuumimmillaan.

-Kuinka Hustle HKI eroaa muista festareista?

Rap ja Hiphop ovat olleet Suomessa valtavirtaa nyt jo yli kymmenen vuotta. Sinä aikana on artisteja, yhtiöitä ja myös tapahtumia syntynyt ja kuollut. Vakiintuneimmat tapahtumat ovat olleet sellaisia, joissa koko kotimaisesta genrestä tarjotaan läpileikkaus. Sellaisen tapahtuman perustaminen ei ole enää näille markkinoille järkevää, sillä genre on venyttänyt laitoja kaikkiin suuntiin, eikö kohderyhmä ole enää yksi homogeninen nuorisosegmentti. Tämän tapahtuman suuntaviivat luotiin noudattamaan mahdollisimman hyvin Suomen suurimman ja kiistämättä ainakintrendien suhteen edistyksellisimmän kaupungin henkeä. Tyylikkyys, tuoreus ja laatu ovat arvoja, joita haluamme tuoda esiin, sillä kun pidetään mielessä että vuosituhannen alussa täysikäistyneet "hiphopparit" ovat nyt kolmekymppisiä, ei telttamajoitus tai pussikaljoittelu usein täytä toiveita viihtyisästä tapahtumasta. 

- Odotuksenne festareilta?

Itse näen asiat pitkän kaaren kanssa, ja samoin tämän projektin kanssa. Tavoitteena on tosiaan luoda uusi, laadukas, vuosittainen tapahtuma, eikä se onnistu, kuin tyytyväisten asiakkaiden kautta. Ensimmäisen vuoden tavoite on siis, että kaikki jotka paikalle saapuvat, lähtevät tyytyväisinä ja tulevat myös seuraavana vuonna. Toki meillä myös jonkinlainen kävijätavoite on, ettei ihan tappiolle mennä, mutta määrälliset tavoitteet ovat kilpailijoihin verrattuna pienempiä. Sen verran ollaan kuitenkin muiden virheistä opittu, että jos lippuja menee enemmän, myös puitteet on mitoitettu niin, että ne kestävät isommankin ihmismäärän.

- Onko luvassa vielä uusia esiintyjiä line-uppiin?

Jotain merkittäviä lisäyksiä on luvassa.


 ------------------------------------------------------------------------------

Mietityttääkö jokin festareihin liittyvä asia, haluatko kysyä jotain Mikolta tai kenties joltain (muulta) festareiden esiintyjältä? Heittäkää kysymyksiä kommenttimuodossa tämän postauksen alle tai meidän FB-Pagelle (näkyy tuossa oikealla sidebarissa), niin lupaan hankkia niihin suorat vastaukset asianosaisilta ASAP. Liittymällä blogimme lukijaksi ja tykkäämällä FB-Pagestamme varmistat osallisuutesi lähitulevaisuuden festarilippuarvontoihin.

TÄNÄÄN JUHLITAAN HYVÄLLÄ OMALLATUNNOLLA, SILLÄ HUOMENNA PYHÄPÄEV! Nopea silmäys keikkakalenteriin kertoo että Teflonit ovat tänään Kuopion Henry's Pubissa, perjantaina taas Ruger Hauer valtaa Helsingin Circuksen JA NIIN EDELLEEN. Yritä tässä nyt sitten hämmennyksen sekaisin tuntein arpoa, minne päin Suomea sitä pitäisi lähteä hyvän Suomiräpin perässä pyhiään viettämään. 
TÄMÄN LINKIN TAKAA PÄÄSET VIRITTÄYTYMÄÄN OIKEALLE MOODILLE PITKÄÄ VIIKONLOPPUA VARTEN.


xx

Emmi (yksi niistä kolmesta yllämainitusta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti